Thursday, 27 January 2011

Strikk til ei lita ei


Nå begynner de viktigste tingene å bli klare til lillejentas anskomst. Men det er rart med det, når man ikke har så mye klart føler man at fødselen kan skje i neste nu, men når alt begynner å være klart føles det ut som man kommer til å være gravid for alltid...

Noen ting har vært klare leeenge, jeg har bare vært usannsynlig sløv med bildetaging og blogging.

Hentesettet kommer det bilder av senere, lurer på om jeg skal vaske det igjen først. (TUSEN takk for alle vaskeråd: Konklusjonen er nok at superwashplagg SKAL i vaskemaskin for å holde seg pent...)

Den øverste jakka er Baby Surprise Jacket som jeg begynte såvidt på når jeg gikk på overtid med Filip. Ble ikke ferdig, og fortsatte når jeg ble gravid nå. Lagde stripene før jeg visste barnets kjønn, så angrer litt på det blå innslaget. Men har prøvd å gjøre jakka litt mer feminin med rosa detaljer og nye knapper. (Garn: NZ lammeuld, Askeladen merino- og silkeull. Pinne 2, 5, tror jeg.)

Bodyen har også vært ferdig lenge, etter mønster fra Myk Start boka og i deilig silkeull fra Nøstebarn. Strikket på p 2,5 og har trykk-knapper i stedet for vanlige knapper. (Treknappene er bare til pynt...) Men det var mye ekstra herk å sy i trykk-knapper, til skrekk og advarsel! Men forhåpentligvis praktisk i bruk.) (Underveis i strikkinga angret jeg på at jeg ikke strikket denne bodyen i stedet. Det hadde gått mye fortere.)

Tepper må man ha, og tror ikke lilletulla skal trenge fryse. Har strikket et teppe i silkeull fra Nøstebarn på p 4,5. Et lyserosa teppe med garn fra 123knit.com ble strikket tidlig i graviditeten, faktisk før ultralyd avslørte kjønnet! (NZ lammeuld, dobbelt garn, pinne 5.)

Og det aller vakreste teppet engasjerte jeg min mor og svigermor til å strikke! Jeg fryktet at jeg ikke kom til å få tid selv og syns dette teppet var så fryktelig vakkert. Heldigvis var de ikke vanskelige å be, og strikket to panel hver. Jeg sydde sammen og heklet en picotkant rundt. Veldig, veldig fornøyd!
Oppskrift: Her.
Garn: Drops Merino Extra Fine (Fantastiskt mykt garn!)


Here are some of the finished knitwear for my baby. I tried to feminise the Baby Surprise Jacket with some pink details and new buttons. (I made it before I knew the baby's gender.)
The white onesie is in a lovely merinosilk. A baby also needs some soft and warm blankets.The pink/purple blanket is in the same merinosilk yarn as the onesie.
The pale pink blanket is a thicker merino yarn.

And the white lovely blanket with cables is made by my mum and my mother-in-law. I feared I wouldn't have time to knit it myself, and they generously agreed to knitting it in cooperation! I assembled the pieces and crocheted the edge around it. I absolutely love it! Pattern: Here

Now that things are getting ready for the baby's arrival I suddenly feel like I'm going to be pregnant forever!

11 comments:

 1. Hurra..., nå kan jenta bare komme... :O)
  Du har laget så utrolig mye fint, likte jakken veldig godt, syns det ble flott med det blå innslaget!Teppene er også vakre, likte veldig godt det som din mor og svigermor har laget. Så snilt av dem!

  Ønsker deg en fin dag!

  klem

  ReplyDelete
 2. Utrolig mye fint du har strikket til lilletulla:) Og jeg kjenner godt følelsen av å være evig gravid når alt er på plass... Nesten en tålmodighetsprøve mot slutten! Nydelig fargekombinasjon på øverst jakke, og den bodyen har jeg hørt er utrolig grei og blir masse brukt av de som har strikket den tidligere. Og du har nok rett i at hun ikke vil fryse, ja - for noen fine pledd! Lykke til fremover:)

  ReplyDelete
 3. Wow! Så masse flott strikk! Det skal ikke stå på varme plagg til lillesnuppa di! Lykke til i siste innspurt av svangerskapet! Nå er hun her snart:)

  ReplyDelete
 4. what beautiful, beautiful things!
  won't it be wonderful to wrap your little girl in all that soft, handmade, love-filled goodness!

  ReplyDelete
 5. Så mange flotte tepper! Gøy med tepper! Tror jeg hadde fem stk til lillejenta mi.

  Nydelig body også.

  ReplyDelete
 6. Takk for hyggelig hilsen! Fargekodene jeg har brukt er, Sand Grey (103) og Brown (110). Hver for seg er de ikke superfine, men sammen blir de helt brilliante!:)

  ReplyDelete
 7. Masse flott strikk! Nå kan jenta bare komme.

  ReplyDelete
 8. Det var litt av en bunke med strikkerier ;). Og så fine. Heldige lille jente ;).

  ReplyDelete
 9. Hey, I just found your blog, your an amazing knitter!!!

  ReplyDelete