Saturday, 18 September 2010

Askeladen vs NZ LammeuldEr det noen som egentlig vet forskjellen på Askeladen, garnet Nøstebarn selger, og NZ Lammeuld fra 123knit.com? Nøstebarn promoterer jo garnet sitt med at det ikke er kjemisk behandlet, inneholder det naturlige lanolinet og er helt trygt å bruke inntil barnets hud. Noen som vet om NZ lammeuld kan leve opp til denne standarden? NZ L er jo ihvert fall uslåelig på pris... Men kvalitet betyr jo også mye! Spesielt når det er en liten en på vei! Har brukt NZ lammeuld en del og syns forøvrig at det holder seg like fint i bruk som Askeladen.

Strikket akkurat ferdig denne pixielua med hals. Forandret litt på oppskriften nederst (Strikket 30 m rillestrikk framme og 30 m rillestrikk bak for en bedre hals.) Slik oppskriften er blir gjerne halsen litt for kort, eller så har den en tendens til å rulle seg litt. Denne sitter perfekt! Og elsker denne blåfargen til Filip!

Oppskrift: Klikk her (similar pattern in English here)
Garn/ yarn: Dobbel tråd Askeladen/double strand baby weight yarn
Pinne/Needles: 3,5 mm
Str/size: 2 år/years

Just finished a new pixie hat for Filip. I have made two of these before, I love their snug fit and the combined cowl. I improved the cowl part of the hat a bit.

11 comments:

 1. Tenkte på akkurat det samme da jeg fylte posen med nøstebarngarn sist...det blir jo ganske dyrt.. Jeg visste jo at 123 Knit sitt garn var mye billigere, men har aldri prøvd det... Skal følge med på svarene du får her jeg også! Kanskje jeg bestiller der neste gang!

  ReplyDelete
 2. Hei Linda! For en fin blogg, du er jo helt råå på å strikke :) Og gratulerer med familieforøkelsen! Veldig søt gutt du har, i en herlig alder. Min er snart 20 mnd ;)

  Takk for at du ble med på give away!!! Men du glemte å plassere loddene dine!!

  Hilsen fra Stine

  ReplyDelete
 3. Jeg har strikket flere plagg med NZ lammeuld og er kjempefornøyd - må innrømme at jeg ikke har prøvd Askeladden, som jeg synes virker litt stivere/grovere.

  ReplyDelete
 4. syns ikke det er så stor forskjell på selve kvaliteten mellom disse 2 men askeladden har mye finere farger,det er den eneste forskjellen:)

  ReplyDelete
 5. oh! filip is growing! what a big boy!
  and what a sweet hat. :)

  i hope all is well with you, linda.
  hugs to you,
  elizabeth

  ReplyDelete
 6. Kom over bloggen din nå i kveld, og måtte le da jeg leste det forrige innlegget ditt! Har selv en gutt på 13 mnd, og venter en ny liten gutt i januar. Og kjenner meg godt igjen i kvalme og laber form.....men det kommet noe godt ut av det! Lykke til! Du er fooresten fantastisk til å strikke! Er imponert!

  ReplyDelete
 7. That's a cute little hat. He'll need it now that the autumn is here!

  Janet

  ReplyDelete
 8. Herlig lue og trøye!

  Jeg har lurt på det samme som deg ang de garnsortene, og har kommet til at i bruk er de i alle fall like gode, og passer til de samme oppskriftene. derimot syns jeg NZ lammeild er mye sprøere enn Nøstebarnull, den ryker mye fortere om man drar i garnet etc (ikke det at jeg pleier å dra så hardt i garnet, har bare gjort det i min undersøkelse av likheter og forkjeller...). Jeg tror kanskje det kan tude på at NZ lammeuld er hardere behandla enn Nøstebarn sin, kanskje mer kjemi innblanda? Men prisen er jo en faktor her også, så jeg har brukt NZ endel. Og er fornøyd med det.

  Svar til kommentar på Lyng-babyjakka mi:

  Oppskriften er fra heftet 1019 Rosett fra Dale garn. Det står ikke noe årstall, og det kunne tydeligvis ikke bestilles fra Dale heller. Jeg ser at noen har kommentert at oppskrifta også finnes i "Dalegarn Baby høst 2000", heftet nr. 127. Om dette fortsatt er i produksjon eller på lager hos Dale, kan du jo bestille det. Jeg har ikke fått sjekka at dette er den samme oppskrifta. Om det ikke går ann å fa tak i dette heller fra Dale, lurer jeg på om det kanskje for en gangs skyld er ok å videreformidle det heftet jeg har? Send meg en mail om du ikke får tak i oppskrifta på annen måte, så skal vi se... dubedaare(at)gmail.com

  Ha en fin dag! (o:

  ReplyDelete
 9. Hei:)

  Jeg strikket jakken på strømpepinner(har prøvd begge metodene)1p r og 1 vr,hele 10 cm og når jeg kommer til mønstret så streikker jeg 4 på fletten,og vr hele tiden på hele armen,da synes jeg at det blir finest,elr så syns jeg ikke at det ble like fast og fint vs du strikker frem og tilbake på hele armen,ble det bra nok forklard?hihi

  ReplyDelete