Sunday, 29 August 2010

Baby on the way!


I've had a loong break from blogging. But I have an excuse! We're having another baby! We're so excited to meet this little person! And we're certain that Filip will make a great big brother. The reason I have not been blogging (or knitting) much is that I haven't felt all that great the last couple of months. Lots of tiredness and nausea... But things are finally better now, although I still have to make sure that I always have food around (hungry =extreme nausea). Luckily, I haven't gained a ton yet. In addition, I have just started working full time as a teacher. Fun, but also challenging. So, sadly, I don't always have a lot of energy left at the end of the day for knitting.

The white wrap onesie I started pretty much as soon as I knew I was pregnant (a loong time ago), but my knitting mojo disappeared quickly. I made a serious effort to finish it in between the waves of nausea a month back when we were visiting my lovely family in-law. And then suddenly, right on the sleeve where you can see the needles, I got very fed-up with the project. And nothing was done on it for a month. But lo and behold, tonight I finished the first sleeve and started the second sleeve.

The Baby Surprise Jacket was actually started when I was over a week overdue with Filip. I didn't have time to finish it before he was born. But I picked it up a couple of weeks ago and finished it. It is so much fun to see how it actually turns into an almost seamless jacket! Not too happy with the contrast colours, though.

But oh, it feels good to have some of my old knitting mojo back!

Baby Surprise Jacket
Yarn: New Zealand Lambswool and Askeladen.
Needles: 3 mm
Pattern: Elizabeth Zimmerman

Wrap onesie: Silk-Merino from Askeladen
Needles: 2,5 mm
Pattern: Myk Start (Norwegian)

Vi venter en familieforøkning i februar!! Det er forklaringen på manglende blogging og lite strikking. Formen har ikke vært på topp, men det har bedret seg mye nå.
Omslagsbodyen ble påbegynt for leeenge siden, men ting tar tid når man er kvalm og trøtt og har en 18 mnd gammel gutt å holde tritt med. Overskuddet har begynt å komme tilbake, og godt er det, for jeg har nylig begynt å jobbe fulltid som lærer. Så forhåpentligvis blir det en del mer strikking fremover nå!

PS: Noen spørsmål:
1. Til dere drevne barnehagebarnforeldre: Hvordan merker dere strikkeklærna til barna deres? Har ikke så lyst til å stryke på nylonmerker i fine hjemmestrikka plagg.
2. Hva er erfaringene deres med Drops Alpaca (tenker på babyplagg), med tanke på kløing, loing og fasong... Andre alpakkatyper som er bedre? (Mini Alpakka fra Sandnes liker jeg ikke.)

13 comments:

 1. Så koselig! Lykke til med svangerskapet!

  (Og jeg merker med nylonmerker i strikkaklær, for å sy på bånd vet jeg med meg selv at jeg utsetter og utsetter. Det er på innsiden, og synes ikke i bruk.)

  Tynn alpakka fra Du store Alpakka foretrekker jeg. Godt fargeutvalg og lite loing i forhold til Sandnes sitt. Og jeg foretrekker ull de første 3-4 mnd, til babyen har fått litt mer hals og ikke får lodotter i munnen av alpakkaen.

  ReplyDelete
 2. Gratulerer! :)

  Jeg synes Drops sin alpakke loer en del og anbefaler også DSA sin tynne alpakka, den loer mindre og holder seg bedre, synes jeg:)

  ReplyDelete
 3. gratulerer så mye Linda:)
  drops sin alpakka kan jeg ikke fordra,men det vet du kansje i fra før:Pmen jeg er veldig enig i det merete sier her at ull er best for di små,har prøvd 123knit sin alpakka og den har jeg faktisk blitt venn med:)

  ReplyDelete
 4. Gratulerer! Den bodyen eeelsker jeg! :) Dårlig med erfaring her, ikke har jeg barn og ikke strikker jeg særlig mye av alpakka. Lykke til :)

  ReplyDelete
 5. Gratulerer så mye Linda! Jeg har desverre ikke gjort meg opp noen formening om de ulike Alpakka merkene, men har brukt Alpakka garn på mange av klærne til tulla. Eneste som er dumt er at det kommer alltid noe lo i munnen hennes, uansett synes jeg. Lykke til med svangerskapet! Spennende tid:)

  ReplyDelete
 6. Gratulerer med baby i magen :)
  Jeg stryker også nylonmerker i strikkeklær som skal i barnehagen.....viser ikke det :)


  Alpakka har jeg kun strikka litt i, og det har foreløbig ikke vert mye brukt, får se hvordan det holder seg i vinter ;)

  ReplyDelete
 7. Hei, og gratulerer med graviditeten.
  Jeg har heller ikke gjort meg opp noen mening om hvilke alpakka merker som passer best til hva. Jeg jeg tror vel også jeg hadde valgt et kløfritt, tynt ullgarn.

  Body'n er utrolig flott!

  Ha en strålende kveld!

  ReplyDelete
 8. Congratulations, Linda. Glad you've got your mojo back and are feeling better.

  Now you can plan lots more lovely baby knits!

  Janet

  ReplyDelete
 9. Så fin og søt den hvite var! Og jakka var tøff:-)

  Og grattis:-)

  ReplyDelete
 10. Congrats to you and your family Linda! The sweaters looks lovely. : )

  ReplyDelete
 11. Grattuleeeerer!!! Håper alt står bra til med deg :-)

  ReplyDelete
 12. Hei!
  Ser det er ei stund siden du posta dette innlegget men det kommer vel stadig nye klør som skal merkes? Jeg strikker til tantebarn og har bestilt knapper med navnene deres fra Snella og Petronella (snellaogpetronella.no). De trykker hvilke ord og navn du måtte ønske, opp til 7 bokstaver. Du får jo ikke med hele adressen men i barnehagen vil det vel hjelpe om frnavnet er markert.

  ReplyDelete