Friday, 18 June 2010

What started the knitting madnessI was bitten by the knitting bug 5 years ago. My sister told me she was pregnant: my very first nephew or niece was on the way! I immediately decided I had to knit something for this little creature. Until then I had only been known to knit the occasional scarf in bulky yarn- quick projects. I had never ever thought I'd have the patience to knit tiny little things with tiny needles and thin yarn, as I like to see results quickly. But as it turned out: my impatience is what drives me: I knit like crazy (or eagerly at least) because I want results quickly.

I went to a yarn shop, sat down and looked through endless leaflets, looking for something cute, but which didn't seem horribly complicated. I chose this little jacket, thinking it might work for both a boy and a girl. Luckily it turned out to be a girl. And luckily I lived right next door to my mother-in-law back then who could help me when I needed help to decipher the pattern (really, understanding what the designers is trying to convey in the patterns is the hardest ting about knitting, especially so in the beginning.). I still think it's a very beautiful jacket, despite a few very obvious mistakes. And photos are taken after it has been used for both my sister's firstborn and her daughter number two!

What made you to start knitting?

Pattern in Norwegian only.

Jeg fikk strikkedilla for 5 år siden da min søster fortalte meg at hun var gravid. Min første nevø eller niese var på vei: jeg bestemte meg umiddelbart for å strikke noe yndig til den lille. Tidligere haddde jeg bare strikket tykke skjerf, ting måtte gå fort! Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle ha tålmodighet til å strikke bittesmå plagg med tynne pinner og tynn tråd, men det viste seg at det er utålmodigheten min som driver meg fremover: jeg vil bli ferdig!

Jeg valgte ut denne modellen etter å ha kikket gjennom utallige hefter, den var søt, men så ikke fryktelig komplisert ut. Og jeg tenkte den ville passe til både en jente og en gutt. Heldigvis ble det en jente. Og heldigvis bodde jeg like i nærheten av min svigermor på den tiden, som hjalp meg å tyde mønsteret. Jeg liker fremdeles jakka svært godt, til tross for et par svært tydelige feil. Og disse bildene er faktisk tatt etter at jakka har vært brukt til både min søsters førstefødte og nummer to!

Hva fikk deg til å begynne å strikke?

Garn: Sandnes Lanett
Oppskrift: Sandnes 0011 Baby

16 comments:

 1. Så søt jakke! Og morsomt at den har blitt tatt så godt vare på og brukt godt. De samme knappene, men i blått, brukte jeg på et sett til en god venninnes sønn for snart 8 år siden. Han var den første babyen i venninnegjengen, og jeg hadde ikke strikka på mange år. Er han evig takknemlig for at han fikk sparka meg igang igjen! (o:

  ReplyDelete
 2. Så gøy å lese! Jakken var jo kjempesøt:-)
  Mitt første strikkeprosjekt var vel en slange på barneskolen. Så overtok heklinga og syinga i mange år. Men, da jeg fikk barn, måtte jeg til med strikkepinnene igjen, ingenting slår strikkede småplagg!

  ReplyDelete
 3. Skikkelig nydelig jakke! :)

  ReplyDelete
 4. Utorlig søt jakke!:) Og gøy å lese historien din. Minnet mye om min:) Jeg begynte å strikke PLAGG da jeg ble gravid, og ble overrasket over hvor stor tålmodighet jeg egentlig hadde... Tidligere har jeg nemlig vært som deg: Strikke og hekle ting som er gjort på veldig kort tid. Så litt spennende nå som jeg strikker mitt første plagg til meg selv.... Håper tålmodigheten strekker til nå også:) God helg!

  ReplyDelete
 5. I started knitting because I wanted to make handmade things for my own children, to use and then keep as heirlooms. I had know idea when I started that it would become "what I do". I love it!

  ReplyDelete
 6. Jeg har alltid strikket tror jeg. Jeg liker ikke å være uvirksom, derfor har jeg nesten alltid et strikketøy med meg. Jeg har også overlevd mang en kjedelig forelesning fordi jeg hadde strikketøyet.
  Hilsen Sol

  ReplyDelete
 7. For en herlig jakke og knapper :) og den ser jo like fin ut enda :)

  Ps: Duppedingsen min er kjøpt på den lokale hobbysappa, hobbykroken på (åkra) karmøy ;) Vil tro den finnes på andre strikkebutikker også :)

  ReplyDelete
 8. Så utrolig nydelig jakke, med herlig historie! Er jo fantastisk å se at den virkelig har beholdt nystrikket-looken!:)

  ReplyDelete
 9. herlig histore og kjempesøt jakke:)

  ReplyDelete
 10. Hei Linda!!
  Jeg blir helt imponert over hvor mye fint du strikker!!! Og så skjønn liten gutt... :)
  Jeg strikket en genser mens jeg var gravid med eldste mann, som blir 5 år til høsten... Etter det har det har dessverre strikkepinnene ligget i kurven.. huff.. Jeg er så heldig å ha en mamma og bestemor som strikker hva den enn er, så jeg bare sier hva jeg vil ha og det kommer i posten. For ullklær MÅ jeg jo ha til gutta :) Elsker nøstebarn sine enkle og fine klær!
  Koselig og inspirerende blogg!!

  Takk for koselig hilsen :)

  klem Carina

  ReplyDelete
 11. Heisan!
  Tusen takk for koselig hilsen!
  Hjelpes; jeg synes dette yndige babyplagget så VELDIG avansert ut jeg! Så morsomme knapper du hadde valgt forøvrig.
  Jeg lærte å strikke da jeg var 6 år og strikket klær til dukkene mine. Jeg har aldri fulgt et strikkemønster i hele mitt liv, men jeg strikket i hvertfall en genser i måneden da jeg fikk på gymanset. Det var lov å strikke i timene og jeg skal si at strikkepinnene klirret i rommet!
  Ha fine sommerdager!
  Stor hilsen fra kaspara

  ReplyDelete
 12. I learned to knit to lose weight! A friend taught me in college, and I used it during the long winter months to keep my hands full (so I couldn't snack). I am addicted now.

  ReplyDelete
 13. that is such a sweet little jacket!

  i haven't started knitting . . . yet . . . i will one of these days, though! after i make it farther through my sewing pile. :)

  ReplyDelete
 14. Svirret meg inn her gjennom noen andre......så mye flott du lager. Legger meg til som følger!!

  ReplyDelete
 15. For en herlig strikkeblogg! Kjenner meg helt igjen i strikkegalskapen din! Begynte sånn for meg også! Jeg blir av og til helt besatt. "Skal bare strikke ferdig pinnen først"...

  ReplyDelete
 16. hei Linda:) så koslig å høre i fra deg:)lenge siden sist nå,så nå må du kaste deg over pinnene og produsere litt:)
  vet du hva,jeg har strikket den i alpakka og i sisu,og alpakka for meg er den verste garnet som finnes selv om at alle andre skryter så mye om den,så føler jeg at den loer,klør og mister fasongen etter 2 vask,så jeg kommer ikke til å strikke i den igjen,men sisu der imot er fantastisk:)siden den er favorit mønstret mitt så skal jeg strikke flere av den venter på shetland soft garn i posten og til bhg star skal jeg bruke arwetta strømpegarn på den:)superwash er tingen på bhg klær:)

  ReplyDelete