Saturday, 2 May 2009

Verdens beste babysokker og lille frøken (strikke-) detektiv /World's best baby booties
Da er verdens deiligste gutt kommet til verden! Det har gått 2,5 måned, livet har begynt å stabilisere seg, og overskudd og energi har kommet tilbake, og med det lysten til drive med håndarbeid! Og i min omgangskrets er det ikke så veldig mange som er like lidenskapelige som meg når det kommer til håndarbeid, derav trangen til å blogge!

Siden Filip kom til verden har jeg ikke fått strikket så veldig mye, men har blant annet strikket ett par babysokker. Som gravid er det mange "diller" man kan få, og man er svært lettpåvirkelig når det gjelder alt babyutstyr som trengs. Jeg leste en liten artikkel om kalde, nyfødte babyføtter, og ble selvsagt besatt av å finne den perfekte babysokkoppskriften! Ikke snakk om at mitt lille gull skulle fryse på føttene i det som ellers kan være en kald og hard verden!

Jeg strikket flere forskjellige typer, men var ikke overbevist om at noen av dem var gode nok... Jeg husket derimot at søsteren min hadde fått et par babysokker av farmor, som hun skrytte så veldig av. Jeg ringte farmor, men hun hadde ingen oppskrift, hun hadde bare strikket etter en sokk som hun hadde lånt av søsteren sin. Via - via fikk jeg høre at min grandtante dessverre heller ikke hadde noen oppskrift, hun hadde bare strikket etter en sokk hun hadde fått låne av en venninnes datter. (Og vedkommende hadde fått babysokkene i gave av bestemoren til sin eks!!) Men jeg måtte gjerne ta kontakt, så kunne hun prøve å forklare meg pr telefon. Jeg kviet meg litt for å plage henne, og hadde vel ikke helt troen på at jeg kom til å greie å strikke en sokk etter anvisning på telefon. Men jeg kom på at jeg hadde sett noen hjemmestrikkede sokker av denne typen til salgs på garnbutikken på Majorstua, og la i vei dit for å se om de kunne ha en oppskrift til salgs... Og ganske riktig, der hadde de sokken til salgs, 140 kr for et forseggjort hjemmestrikket sokkepar, men oppskriften ville ikke damen som laget dem ut med... (Det er forsåvidt ikke så dyrt, men det kan være det samme når man er ivrig redebygger og helst vil lage sokkene selv!)

Jeg resignerte og innså at min grandtante Lilly(som bor 55 mil unna meg)+telefon var eneste løsning for å nøste opp(!) i dette mysteriet. Grandtante Lilly var så elskelig at hun sendte meg en sokk så jeg kunne se etter, og forklarte så godt hun kunne på telefon. Etter litt prøving og feiling fikk jeg endelig strikket verdens beste sokker til nurket i magen, og jeg noterte nøye ned oppskriften etter hvert som jeg fikk det til! (Eldre slektninger er forresten ikke vanskelige å be når det gjelder strikkeproblemer, bedre bonding finnes vel knapt.) Og jeg kan meddele at dette er de beste sokkene jeg har prøvd, og jeg syns også at de er utrolig søte! En annen sak er at jeg kraftig undervurderte fotstørrelsen til en liten baby, så de to parene jeg strikket før Filip kom til verden er allerede for små. (Det første paret jeg strikket er vel nærmest i prematurstørrelse.) Derfor har jeg strikket et nytt par nå, som er en del større. Selv om det er en del å vokse i for Filip, sitter de likevel veldig godt på foten!

Og oppskriften...? Det er en superhemmelig og eksklusiv familiehemmelighet - som jeg gjerne deler på forespørsel! Mitt verste mareritt er å bli som den slektningen jeg har som er så utrolig gjerrig på kakeoppskriftene sine, de beste kakeoppskriftene hun har er hemmelige, og ikke snakk om å dele! Nei, slik smålighet setter en stygg bismak på ellers gode kaker! Og det samme gjelder kanskje strikkeoppskrifter? (Men selvsagt trenger strikkedesignere noe å leve av, dét er en annen sak...)

Oppskrift: Utarbeidet av undertegnede etter tante Lillys forklaringer
Garn og pinner: Lanett og pinne nr 2 på de to minste parene, alpakka fra drops og pinne nr 2, 5 på det største paret.

Pregnant women are known to get strange cravings and many experience the nesting syndrome. I guess I had a bad case of it. At one period in my pregnancy I was obsessed with knitting baby booties (I had read an article about cold little baby feet, and that set me off...). I was searching high and low for the best pattern. Then suddenly I remembered my sister talking warmly about a pair of baby socks a grand aunt had made for her daughter. There existed no pattern for those booties, but my grand aunt sent me a booty and tried to explain over the phone. After some trying and failing, and careful note-taking as I went, I managed to knit the world's best baby booties. They are incredibly cute and don't fall off easily. My nesting instinct was satisfied. For a while.

4 comments:

 1. Aldeles nydelig sokker!! Så søte!

  ReplyDelete
 2. kjempeflotte sokker, finnes det en oppskrift på disse? Kunne tenkt meg å strikke dem til mitt barnebarn
  Hilsen Ulla

  ReplyDelete
 3. Disse var nydelige!
  Har du fremdeles oppskrift. I så fall kunne jeg gjerne tenke meg den, om mulig!

  ReplyDelete
 4. Hei. For noen nydlige babytøfler. Har du fremdeles oppskrift på disse?

  ReplyDelete