Friday, 22 May 2009

Englemaskesjal / Love Knot ShawlInnimellom all strikkinga hender det at jeg prøver meg på hekling. Jeg er ikke så dreven på det, men lærer stadig. Noe av det første jeg heklet (sett bort fra et mislykket forsøk på å hekle en bikini for mange år siden!) var et englemaskesjal.


Det begynte med at jeg fikk dette lekre blågrønne englemaskesjalet i julegave av en god venninne. (I mine øyne er det er forøvrig få ting som slår å få en hjemmelaget gave. Da vet man virkelig at giveren bryr seg om deg.) Jeg syntes at det så ganske komplisert ut, men så fort vi traff hverandre igjen måtte hun lære bort kunsten. Det er faktisk veldig enkelt, og best av alt; det går veldig fort å lage et sjal! Jeg har siden laget ganske mange slike sjal og gitt bort i julegaver. Nå er det ganske lenge siden sist jeg heklet et sånt sjal, så fant ut at det var på tide å lage et nytt. Denne gangen til meg selv, i brun myk alpakka. De første sjalene heklet jeg i Kitten Mohair, men syns at Faerytale er mye bedre. Ett nøste holder akkurat til et sjal, men hvis du vil ha et stort sjal bør du kjøpe to nøster.


Garn: Faerytale fra Du Store Alpakke + en tynn sølvtråd
Heklenål: 3,5
YouTube Tutorial: Klikk her

The lovely bluegreen shawl was a Christmas gift from a close friend of mine a few years back. To me, nothing beats a homemade gift. It shows that the giver truly cares about you. I'm not very skilled at crocheting, but my friend was kind enough to teach me how to make this shawl. It's a lot easier than it looks, and it doesn't take long to make one either. I've made quite a few of these shawls as Christmas gifts, and I found out it was time to make another one for myself. I made this one in a lovely soft alpaca yarn. (The link is to a page with an explanation how to make this shawl. It's in Norwegian, but has pictures.)

2 comments:

  1. Lekkert sjal :-) Den hekleteknikken har jeg aldri sett før!

    ReplyDelete