Saturday, 12 June 2010

Hjelp - garnforbruk på en Mariusgenser?

Hjelp! Jeg er bortreist fra mine velfylte strikkeoppskriftspermer, og som alltid når man er ute på tur har man jo et våkent øye for gode garnkjøp: Jeg kom over en butikk med godt utvalg av Mor Åse garn, og tankene mine gikk øyeblikkelig til Mariusgenseren jeg har drømt om å strikke til meg selv de siste par årene: Spørsmålet er: Hvor mye garn trenger jeg ca til en Mariusgenser i str 12 år (de er jo så fryktelig store i størrelsene!), i de klassiske fargene blått, hvitt og rødt?

Garnet er som sagt Mor Åse superwash, 100 % ull og jeg syns det ser ut som et godt garn å strikke med. Noen som har erfaringer? Prisen er jo veldig hyggelig (15 kr), og produsenten er jo Sandnesgarn, så tenker at garnet må være ganske greit?

5 comments:

 1. Hei... jeg slo opp i et hefte jeg har med klassiake oppskrifter. Utfra marisus oppskriften der trenger du:

  14 år sisu :
  Farge 1: (blått) 350 gr
  50 gr. hver av de andre to fargene

  14 år smart:
  Farge 1: 600 gr. 100 gr. av de to andre fargene.

  Nå er jo butikkene stengt, så jeg vet ikke om info er til nytte, men håper det.... :O)

  God helg!

  ReplyDelete
 2. Hei igjen... :O)
  tror garnet er bra, det kan vel likestilles med Smart toro jeg... :O)

  ReplyDelete
 3. Heisan!
  Takk for hilsen. Kan dessverre ikke svare deg om ramsløk finnes i Oslo-området. Her i Sandefjord er det flust med det i Kjerringvik.
  Så koselig med marius-genser, det er jo en klassiker!
  Ha en fin søndag!
  Hilsen Kaspara

  ReplyDelete
 4. Hei, jeg har lest meg bakover i bloggen din, og oppdaga de flotte babysokkene du hadde strikka (verdens beste). Skulle ønske jeg hadde oppskrifta på disse, og siden du sier de kan skaffes på forespørsel, så lurte jeg på om du sender oppskrift? I tilfelle, så er min e-postadr.: beberthe@hotmail.com.

  ReplyDelete
 5. Hei ;). Aller først må jeg får si at du har det koseligste profilbildet jeg vet om. Og så...må jeg få si - at det er veldig hyggelig at du vil være med på 100 000-gi-bort´m-min ;). Du er ei av de jeg vet om og husker og setter pris på. Gull verdt - for meg....

  ReplyDelete