Tuesday, 25 May 2010

Sweater and hat in rib
At the moment I love knitting ribbed things. I love the rhytmical variation of knitting and purling. I looove the stretchy feel of it when it when it's done.

I actually made this sweater several months ago, when I was in the middle of my thesis writing. I needed to have something to reward myself with when I had been a good, diligent student. And knitting on this project was the perfect reward!

The pixie hat came off the needles a few days ago, my take two on the pixie hat. I think I still can perfect the fit a bit more, so there will probably be another hat before fall comes. This hat is so much fun to make, I won't mind making quite a few more!

P.S: Wondering about the odd combination of bare feet and woollen outfit? That photo was taken on one of the mildest days this year so far! So I got him out of that outfit pretty quickly! And I just had to add it; despite the crazy look on his face, I think those little toes are so irresistibly cute!

Pattern pixie hat/Pixieluemønster: Click here (Norwegian pattern, English, slightly different version here.)
Yarn: 2 strands baby/fingering weight (New Zealand lammeuld from 123knit.com)
Needles: 3. 5mm
Size: 1 year (I really must make the next pattern in size 2 years!)

Sweater pattern/ Genser: Nøstebarn (Norwegian pattern only)
Size: 2 years
Yarn: Nøstebarn, New Zealand lammeuld

Jeg elsker ribbestrikk for tiden, det gir akkurat passe variasjon å strikke 2 rette og 2 vrange. Genseren ble ferdig for noen få måneder tilbake, mens jeg var i begynnelsen på opgaveskrivinga mi. Jeg måtte ha et prosjekt jeg kunne belønne meg selv med å strikke på når jeg hadde vært flink student. Lua ble ferdig for noen dager siden, og jeg ser at det fremdeles er rom for å perfeksjonere passformen, men lua er så artig å strikke at jeg slett ikke har noe i mot å lage flere! Jeg trodde ikke vi kom til å få bruk for den før til høsten (naivt!), men sannelig fikk vi bruk for den i dag! Og bildet med bare tær og ullantrekk? Tatt på en av de mildere dagene så langt dette året, så ullantrekket ble kjapt tatt av igjen! Måtte bare ha med bildet, til tross for et merkelig ansiktsuttrykk, jeg syns nemlig de små tærne hans er uimotståelig søte!

17 comments:

 1. Flott genser og lue! Fargene er jo bare helt nydelige! Er enig med deg i at Pixie-luene er artige å strikke, det går så fort- men samtidig blir resultatet veldig flott også! Herlige bilder du har tatt også!!:)

  ReplyDelete
 2. For en fin genser! Enig med Veronica - helt nydelig fargekombinasjon. Jeg synes at ribbestrikk går så utrolig sakte... men resultatet blir jo helt fantastisk!:)

  ReplyDelete
 3. Jeg er så enig med Veronica og Siren! Helt nydelig :)

  ReplyDelete
 4. No lyt eg få tak i Nøste-boka og strikke denne gensaren, den er så fin! Veldig artig med den alternative lua, eg har strikka den etter eit engelsk mønster, men denne med hals ser greiare ut. Kjempefint!

  ReplyDelete
 5. barn vokser i disse,min B har hatt en slik en siden han var 2 år nå som 5 åring bruker han den ennå,helt fantastisk,og fargene dine er så fine,kjenner jeg ble litt inspirert her nå,men strikket du fargene i et sett eller klippet du de for hver farge???

  ReplyDelete
 6. Jeg klipte ikke tråden ved hvert fargeskift, jeg lot bare trådene snurre seg litt der jeg skiftet. Ellers blir stripeovergangene mye finere med "jogless stripes.": http://www.youtube.com/watch?v=GshD9_qlUfE

  ReplyDelete
 7. Så herlig genser:-) Flotte farger!

  ReplyDelete
 8. Så flott det ble sammen! Koselige bilder av gutten.

  ReplyDelete
 9. Kjempefin genser og lue! Liker veldig godt fargene du har brukt :)

  ReplyDelete
 10. your little guy is so cute!!!

  and your knitting is lovely!

  and aren't you glad to be done with your thesis. :)

  hugs
  ~e

  ReplyDelete
 11. Superflott både lue og genser:))

  ReplyDelete
 12. Ribbestrikk har jeg sansen for - og så fin fargekombinasjon. Jeg tenker litt på at jeg må prøve å sy noe som kan passe gutter også. Restrostoffene mine her som regel litt feminin touch - men som sagt - jeg er i guttetenkeboksen ;). Kanskje jeg kan bruke deg litt som sparrer når jeg har tenkt ut noe og trenger feedback ;). Ser for meg en skjorte litt a la Emil i første omgang.

  Ha en fin natt ;). Klemklem

  ReplyDelete
 13. Tadaaa, jeg svarer her om genseren til lillesnupp, så er det større sjans for at du ser det. Genseren hennes er Honaypie av Thorvalda, ravelrylink er http://www.ravelry.com/patterns/library/honeypie

  ReplyDelete
 14. Knallfint sett! Jeg elsker ribb jeg også, å strikke og å bruke. Denne genseren har jeg strikket flere av, og kan ikke få fullrost den nok!
  Skautene jeg har heklet kommer fra et sandnes hefte. Om du vil, kan du jo sende meg en mail... :-)
  torill(att)valmestad(dott)net

  ReplyDelete
 15. Superfint sett. Praktiske klær man blir glad i. Tror ikke jeg har vært her før, men kommer gjerne igjen. Her var det mye flott strikk

  ReplyDelete
 16. Lovely colours - perfect for your little man!

  ReplyDelete
 17. Takk for hyggelig hilsen! Har også planlagt Kjekkasgenseren i evigheter, så nå var det på tide! Jeg fulgte oppskriften så godt jeg kunne, med dobbelt garn og sinne nr 5. Synes resultatet ble luftig og godt, så tror faktisk at jeg kommer til å bruke pinne 5 flere ganger på liknende prosjekter. Eneste jeg slet med å få til som i oppskriften er halsen...skjønner virkelig ikke hvordan jeg skulle få til å strikke opp det antallet som sto i oppskriften. Derfor ble den litt smalere i åpningen enn den kanskje skal være.. Men, den passer og jeg er fornøyd:)

  ReplyDelete