Saturday, 27 February 2010

Mostly Marvellous Mr Rabbit - aka Ludde


Isn't this guy pretty cute?

I made it for Filip's first birthday, and I managed to get it ready just in time. I started making it months ago, but tossed the project away as I was annoyed I didn't get the arms perfectly rounded. But as Filip's birthday was approaching I decided it didn't matter and that I would finish it up anyway. And actually you don't really notice the little (and big) imperfections: As the designer of this pattern says: "Why be perfect when you can have character?" I whole-heartedly agree. You certainly don't have to be perfect to be marvellous, something this guy proves.

Filip likes pulling his arms and ears, good thing I fastened those buttons really tight. My husband thinks there's something creepy about Mr Rabbit (in the patterns this rabbit is referred to as a female, but I tend to think of him as a male), but I like him. I can't exactly see where the creepiness comes in. Maybe I shouldn't have put that white fabric on his eyes? Would that make him less creepy? Anyway, my husband decided Ludde was an appropriate name for him, so we'll see if Filip sticks to that.

What is your verdict? Creepy or cute? (I wouldn't want my son to have a toy that gave him nightmares!)

Pattern can be bought here. The instructions were very clear and easy to follow, when I was able to make one, you can too. Also the designer was very helpful in answering all my questions about the pattern. Also check out her blog here. It was SO much fun finishing this project, as I don't sew much. I have plans to make a super cute fox for Filip later, also from the same designer. That is, after I have finished my thesis.

Denne søte kaninen laget jeg til Filips ett-årsdag nylig.
Jeg begynte på den for ganske lenge siden, men ble irritert over at jeg ikke fikk til å sy armene helt avrundede og fine, og la derfor prosjektet til side. Da bursdagen nærmet seg innså jeg at jeg måtte skynde meg å få den ferdig, og bestemte meg for å overse alle de store og små skjønnhetsfeilene. Som designeren av dette mønsteret sier: Hvorfor være perfekt når man kan ha karakter? Jeg er hjertens enig!
Det ser ut som Filip liker den, han drar litt i armer og ører, og i dag fikk Ludde (som kaninen er døpt av min mann) et vått kyss av Filip på snuten. Søtt! Forsåvidt godt at knappene er festet veldig godt med ekstra tykk tråd, for den må nok tåle litt herjing.
Mønster kjøpes her for en rimelig penge, og fikk jeg til å sy en, greier du det også. (Dog, jeg skal kanskje ikke skusle av at jeg hadde tekstil i valgfag i niende og tiende klasse!)

25 comments:

 1. Great work ~ that is super cute, not creepy at all and "he" is indeed full of character. I'm sure your little one loves him.

  ReplyDelete
 2. Så fin den var! Fargerik og søt. :)

  ReplyDelete
 3. Hei ;) Og så hyggelig at du er med på gi-bort-konkurransen min. Det kan vel se ut som om jeg er ganske produktiv - og jeg har nok produsert en del i det siste for å føle meg litt virksom. Jeg er for utkjørt til å klare jobben min som lærer nå - og ryggraden min føler seg dårlig når jeg ikke gjør noe/produserer noe. Den er mest tilfredstilt om den kan være litt virksom. Det skal sies at jeg har gått gjennom den amøbefasen i horisontalen med kun Oprah-epioder på tv, for så å forsiktig ta et og et skritt mot noe som man virke "normalt" - kombinert med en liten lærerstilling. Lappesyina mi er terapi. I hvert fall veldig fargeterapi. Og noe jeg er trygg på og trives med.

  Lykke til i trekninga ;).

  ReplyDelete
 4. what a very sweet rabbit!
  i love him and i bet your little guy does, too. :)

  ReplyDelete
 5. oh, he is super cute!!
  i love the fabrics you chose : )

  ReplyDelete
 6. Kuuul! Utrolig kul! Og den har du laget selv, altså? Imponerende!

  Vi har endel monsterbamser (ahem...) og de koses med, og har ikke gitt mareritt til nå iallefall.

  ReplyDelete
 7. Så fin blogg, Linda! Blir koselig å følge med :) Har en liten blogg jeg og. jenssen.mjolhus.com. Ta en titt :)

  ReplyDelete
 8. Kjempesøt kanin!
  Jeg har ikke knappelagingsmaskin, jeg har bare en sånn dings man trykker de i som du får kjøpt på Stoff og Stil.
  Jeg har kjøpt knappene mine på Etsy, du bare søker på DIY Buttons tror jeg det var. Der kan du også kjøpe med en sånn dings til å trykke de ned i så de blir ferdige. =)

  ReplyDelete
 9. Åhh, kaninen din er kjempesøt og den har karakter..., personlig touch.

  Skjønner godt at denne falt i smak!

  Ønsker deg en strålende onsdag!

  ReplyDelete
 10. For en søt kanin.

  En en innom en tur for å takke for at du er på den lille giveawyen hos meg. Masse hilsen Turid

  ReplyDelete
 11. Oh wow! I think that turned out so well! Good job!

  ReplyDelete
 12. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg heller syr stort - som i sengeteppet - enn lite og pjuklete som en søt kanin. Du er klar over Ulf Löfgrens bokserie Ludde-bøkene? De var superpoppis når ungene mine var små. Masse gjentakelsesstruktur og morsomme navn.

  Jeg kan kjenne meg litt i gjøre-selv-beskrivelsen - i hvert fall har jeg vært sånn. Må være bondeblodet mitt og tanken om å være selvhjulpen ligger muligens i genene. Har du bondeblod også kanskje?

  ReplyDelete
 13. Helledussan da! Skikkelig sjarmør, jo!

  ReplyDelete
 14. Linda; jeg strikket ullbuksene rett etter oppskriften, selv om jeg bruker Lanett istedet for Alpakka. Gikk ned litt i pinnestørrelse, men det er mer fordi jeg strikker løst. Har gjort det flere ganger med hell. Så bare hopp i det!

  ReplyDelete
 15. koslig blogg du har,har kost meg masse å gå gjennom den:)har linktet deg til oxo:)

  ReplyDelete
 16. Hei Linda! Så koselig at du la igjen melding på bloggen min:) Skikkelig søt kanin du har laget her - jeg er imponert! Jeg kan sy bittelitt, men hadde aldri fått til dette her... Kjempefin blogg du har - legger deg til blogglisten min:) Ha en super fredag! Hilsen Siren

  ReplyDelete
 17. Kaninen er slettes ikke så vanskelig å lage som den ser ut til, oppskriften er nemlig kjempedetaljert med bilder. Og designeren var veldig snill og svarte på spørsmål når jeg lurte på noe... Så hvis du er fristet på å lage en kanin, er jeg helt sikker på at du greier det! Jeg har aldri sydd noe avansert før, så når jeg greide det kan hvem som helst greie det!

  ReplyDelete
 18. Takk for hyggelig hilsen! Kjempeflott blogg du har, og for en fantastisk kanin! Gleder meg til å følge deg og bloggen videre!:)

  ReplyDelete
 19. Takk for hyggelig hilsen på bloggen min! Kaninen er kjempe søt:-) Legger deg til på blogglisten min så jeg kan følge deg videre!

  ReplyDelete
 20. For en herlig kanin! Noe av det søteste jeg har sett på lenge!

  Takk for din hyggelige hilsener i bloggen min. De setter jeg veldig pris på. For litt siden lurte du på hvor jeg kjøper hekleblondene til lappeteppene mine fra. Jeg kjøper de lokalt her i en liten sybutikk. Men de kan aldrig love om de kan skaffe mer, og nå tror jeg har stort sett kjøpt opp det de har... dessverre.

  ReplyDelete
 21. Du Linda....
  ser at du har strikket bølgeteppe fra dropsdesign,har du blokket den når du strikket den ferdig? og hvor lang ble din teppe?jeg har planer på gang:)

  ReplyDelete
 22. Den var kjempefin! Jeg laget en påskehare da vi hadde påskeverksted på skolen i går, jeg. Men den var nok noen hakk mindre avansert ;)

  ReplyDelete