Monday, 4 May 2009

Vognteppe må man ha.../Baby Pram Blanket

Enhver nybakt mor med respekt for seg selv må ha et vognteppe. I hvert fall er det slik der jeg kommer fra. Vel, i hvert fall er det slik i min familie. Elleeeer, i hvert fall så mener jeg, mamma og farmor det!


Halvveis i svangerskapet hadde jeg et kort opphold i strikkinga, jeg gikk tom for prosjekter (en ganske sjelden ting). Det klødde i fingrene, men inspirasjonen manglet. Så en dag på jobben (var i praksis på en skole på dette tidspunktet) var det to fremmede damer som var innom i lunsjen. De var i foreldrepermisjon og hadde med seg babyer som de skulle vise frem til gamle kolleger. Og en av dem hadde et vognteppe jeg falt PLADASK for! Teppet ble nøye studert og til og med smugfotografert (hva ellers skal man med kamera på mobil ;-) ). Damen ble deretter frittet ut om oppskrift og garntype, og jeg satte umiddelbart i gang med å få tak i garn.


Teppet var noe tidkrevende, men jeg var så ivrig at jeg brukte mye kortere tid enn jeg hadde regnet med. Var også veldig kjedelig å feste et lass med tråder til slutt! Men er utrooolig fornøyd, liker veldig godt både mønsteret og fargene, og ikke minst passer det veldig godt til min beige barnevogn. I tillegg liker Filip å ligge på det når han skal ligge på magen, artig å studere de forskjellige fargene!


Syns at disse fargene går an å bruke til både jente og gutt, men spørs om jeg greier å dy meg for å strikke dette teppet i hvitt og forskjellige rosanyanser, om vi får ei jente en dag..


Oppskrift: http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=b14&d_id=23&lang=no
Garn: Drops Safran (brukte bomullsgarn i stedet for alpakka)
Pinner: 3 (mener jeg å huske)

Where I come from it's a tradition to have a knitted cover/blanket for the pram. I made this one after having seen a stranger with this blanket on her pram. I absolutely loved it (I even secretly photographed it with my mobile camera!), so I went up to her, although I am not one for talking to strangers, and asked where I could get the pattern. She was really helpful. Really, it was nothing to be afraid of, all knitters love it when people take interest in the things they make, and are happy to help you out and share patterns and information. It was a bit time consuming making this blanket, but I was really eager so I finished it a lot quicker than anticipated. This was also made while I was waiting for Filip's arrival.

Free pattern: http://www.garnstudio.com/lang/en/visoppskrift.php? (I made mine in cotton instead of alpaca, as that was more suitable for a pram cover/blanket)

7 comments:

 1. Hei, kom plutselig innom bloggen din, og må bare kommentere det fine vognteppet!! Det var kjempefint. Men de kulebabysokkene som du har laget kan du også være fornøyd med! :-)

  ReplyDelete
 2. Skjønn baby, og veldig fint vognteppe.

  Hilsen Sol

  ReplyDelete
 3. Hei på deg!
  Takk for besøket i bloggen min.
  Kjempefint vognteppe du har laget. Og nydelig farge på "Baby i rib", og ikke minst nydelig baby:) Ja, det er genialt å kunne strikke på nederst. Jeg måtte også rekke opp for å strikke den lengre, men den har desverre vært på pinnene siden påske.... må forte meg før den blir for smal også;)

  I forhold til å hekle så må du ikke være redd for å prøve. Jeg er nybegynner, hekler litt nå og da og ser på teppet som et langtidsprosjekt;)

  ReplyDelete
 4. Så flott teppet ditt ble - jeg likte godt fargene du har satt sammen :-)

  ReplyDelete
 5. Nydelig teppe - du er flink. Har lagt ut link til oppskrift på bestemors-ruter om du er interessert. Du finner linken i bloggen min. Lykke til om du melder deg på.

  ReplyDelete
 6. Hei, og takk for de hyggelige kommentarene på bloggen min. Beklager at jeg hat vært så treig til å svare deg!
  Tørkehåndkleet er egentlig fra en bok(som jeg ikke har)så jeg også strikket mitt første utfra bilde. Jeg bruker vanligvis å strikke det i Bomullsport fra Gjestdal(kan kjøpes på Bogerud)for da blir det fastere og større.
  Du legger opp 90 masker på pinne nr. 5(dobbel tråd)og feller mot midten annenhver omgang(fra retten). Jeg stikker så det blir 4 omganger med rillestrikk(8 omganger til sammen) og så 10 omganger med vanlig rettstrikking(vrangt på vrangen). Når du har igjen 8 til 10 masker strikker du hempen i rillestrikk så langt du ønsker. Husk knapphull.
  Håper du skjønner forklaringen min, hvis ikke er det bare å spørre.

  Synnøve

  ReplyDelete
 7. Hei igjen!
  Det skal være 3 omganger med rillestrikk!

  ReplyDelete